Ana içeriğe atla

Atib Cenaze Fonu - Atib Cenaze Fonu Nedir?

Atib Cenaze Fonu Nedir?

Atib Cenaze Fonu memleketinden uzakta yaşamakta olan ancak vefatı durumunda naşının vatan topraklarına götürülmesini ya da bulunduğu ülkede kendi inanışına uygun bir şekilde defnedilmeyi isteyen vatandaşlarımızın işlemlerini yürütmek amacı ile kurulmuş bir yardımlaşma ve dayanışma kuruluşudur.
Atib Cenaze Fonu olarak vefat durumu yaşandığında karşılaşılabilecek tüm sorunları çözüyor ve gerçekleştirilmesi gereken tüm işlemleri yerine getirerek sürecin herhangi bir aksaklık olmadan tamamlanmasını sağlıyoruz. 40 yılı aşkın bir süredir bu alanda verdiğimiz hizmet ile vefat anından defin aşamasına kadar en ince detayları dahi titizlik ile neticeye ulaştırıyoruz.

Atib Cenaze Fonuna Neden Kayıt Olmalıyım?

Cenaze süreci gurbette yaşayanlar için oldukça karışık ve masraflı bir süreçtir. Vefat eden bireyin yakınlarının acılı günlerinde bunca detaylı işlemi gerçekleştirmesi hem zor hem de zaman alıcıdır.Bürokratik işlemler ile uğraşmanın zorluğunun yanında sürecin de ekonomik anlamda zorluğu bir dayanışmayı gerektirmektedir. Atib Cenaze Fonu, 35 binden fazla üyesi ile bireyin zor günlerini biraz olsun kolay geçirebilmek adına bir çatı altında toplamakta ve bu birlik sayesinde maddi ve manevi anlamda toplumsal bir destek sağlanmaktadır.


Cenaze Fonu Viyana


Atib Cenaze Fonu Kapsamındaki Hizmetler

 Cenaze Fonu, vefatın gerçekleştiği andan itibaren ailenin yanında olarak hem resmi hem de dini sorumlulukları üstlenir.
Polis, savcılık, belediye, nüfus müdürlüğü ve Konsolosluk nezdinde gerçekleştirilmesi gereken resmi işlemleri adınıza takip ederek zor günlerinizde bürokratik işlemler ile uğraşmamanızı sağlar.
Cenazenin ister Avusturya sınırları içerisinde isterseniz de memleketinizde en kısa süre içerisinde tertip edilmesini sağlayarak oluşabilecek tüm aksaklıklara karşı yanınızda olur. Ayrıca refakatçi için ücretsiz ulaşım imkanı da veren kurumumuz zor günleri birlikte daha kolay atlatabilmenin en büyük sağlayıcılarından biri olmayı hedeflemektedir.
Türkiye’ye hava yolu kargosu ile cenazenin ulaştırılmasının ardından naaşın ambulans ile adrese ulaştırılması sağlanarak en kısa sürede defnin gerçekleştirilmesi için çalışılır.


Atib Cenaze Fonu Hakkında

Avusturyada birçok Türk ve müslüman vatandaşımız yaşamaktadır. Atib Cenaze Fonu burada hayatını devam ettirmeye çalışan yurttaşlarımızın cenazelerinin Türkiye’ye nakledilmesi veya Avusturya sınırları içerisinde müslüman inancına uygun bir şekilde defnedilebilmesi için gerekli işlemleri yerine getirir ve üyelerimizin zor günlerinde yanlarında olarak onlara destek olmaya çalışır.
Cenaze Fonu, Avusturya genelinde 35 binden fazla üyeye sahiptir. Üyelerimiz ile birlikte Türk dayanışmasını gerçekleştirmek ve gurbet elde zor günleri birbirimiz için bir nebze olsun kolaylaştırmak en büyük amacımızdır.
Siz de Atib Cenaze Fonu üyesi olarak aşağıda sunduğumuz hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz;


Devlet ve Konsolosluk İşlemleri
  • Avusturya kanunlarına göre vefat durumunda yerine getirilmesi gereken çeşitli bürokratik işlemler bulunmaktadır. Örneğin bireyin evde vefat etmesi durumunda öncelikle polis ve aile doktorunuza haber vermeniz gerekir. Acılı bir anınızda bu işlemler ile ilgilenmenin ağırlığı ile uğraşmak istemiyosanız üyemiz olarak tüm işlemleri bizim üstlenmemizi sağlayabilirsiniz. Vefat halinde öncelikle 7 gün 24 saat görev yapan personelimize ulaşarak polis ve doktora haber verilmesinden Avusturya Belediye ve Nüfus Müdürlüğünden vefat belgesinin alınmasına kadar tüm detaylar ile ilgilenmeyi bize devredebilirsiniz.

  • Bunun yanında cenazenin Avusturya içerisinde defnedilmesi veya Türkiye’ye nakledilebilmesi için de çeşitli prosedürler yerine getirilmelidir. Uygun müslüman mezarlıkları ile iletişime geçerek defin yeri sağlanması veya Konsolosluk ile görüşülerek Uluslar arası Cenaze Nakil Belgesinin alınması gibi tüm bürokratik işlemler alanında uzman personellerimiz tarafından gerçekleştirilir.


Vefat Durumunda Gerekli Belgeler
Linz Cenaze Fonu üyesi bir bireyin vefatı durumunda ailesi ya da yakınları tarafından aşağıdaki belgelerin sağlanması gerekmektedir.

* Pasaport
* Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı
* Evlilik Cüzdanı ( Evli ise )
Belgeler teslim edilmeden resmi prosedürler tamamlanamamaktadır.

Dini Vecibeler
  • Kurumumuz bünyesinde tüm mezhepler için uygun din adamları yer almaktadır. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yetiştirilmiş imamlar, cenazenin yıkanabilmesi için bay ve bayan gassallar ve Alevi yurttaşlarımız için uygun cem evlerinde görev yapmakta olan dede ve görevliler kurumumuz ile anlaşmaya sahiptir. İhtiyaç halinde her türlü talep değerlendirilerek cenazenin yıkanması, kefenlenmesi, tabuta konulması, cenaze namazının kılınması tarafımızca yerine getirilir. Eğer Avusturya’da defin isteniyorsa mezar yerinin bulunmasından mezar tahtasının teminine ve cenaze için servis araçlarının sağlanmasına kadar tüm sorumluluklar kurumumuza aittir.











Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gece Cenaze Gömülür mü?

Cenazeyi gece vakti defnetmek mekruh değildir. Gerekirse defnedilebilir, bir sakınca yoktur. Ancak İslâm ulemâsı cenazeyi gündüz defnetmeyi daha uygun bulmuşlardır. Çünkü çoğu kere gündüz vakti cenazenin hem taşınması, hem kabrinin kazılması, hem de defnedilmesi daha kolay ve zahmetsiz olur. Cenazeyi defin işleminin ikindi namazından sonra yapılması günümüzde pek uygun görülmüyor. Halbuki Peygamber Efendimiz gecenin geç saatlerinde defnedilmişti. Bu iki mesele arasında bir tezat yok mudur?” Resul-i Ekrem Efendimiz (a.s.m.) Hicretin 11. senesi Rabiülevvel ayının 12′sinde Pazartesi günü ebedî âleme göç etti. Müslümanlar o gün halife seçimi ile meşgul oldular. Bunun için Peygamberimizin (a.s.m.) yıkanması, teçhiz ve tekfini Salı gününe kaldı. Cenaze namazını önce erkekler, sonra kadınlar, daha sonra da çocuklar sırasıyla kıldılar. Çünkü vefat ettiği odaya defnedileceğinden cemaatin tamamını alamamıştı. Cenaze namazı gece gündüz devam etti. Çarşamba günü geç vakitler olmuştu. Yapılan vaz...

CENAZE NASIL DEFNEDİLİR?

CENAZE NASIL DEFNEDİLİR ? CENAZE NASIL GÖMÜLÜR? Cenaze kabre götürülüp omuzlardan indirilince bir engel yoksa, cemaat oturur. Cenaze omuzdan inmeden oturmaları mekruh olduğu gibi, cenaze yere indikten sonra ayakta durmaları dahi mekruhtur. Kabrin bir insan boyu kadar derin olması yeterlidir. Kabirlerde lahit yapmak faziletlidir; kabrin içinde kıble tarafı oyulur ve ölü, yüzü kıble tarafına gelecek şekilde sağ tarafı üzere buraya konur. Lahitin önüne tahta, kerpiç veya kamış gibi şeyler konur ve böylece atılan toprak ölünün üstüne değil, bu şeylerin üstüne gelmiş olur. Bu ölüye saygının bir gereğidir. Eğer kabrin kazıldığı yer lahit yapılamayacak derecede yumuşak veya ıslak ise, bu durumda, dere gibi bir çukur kazılır, ki buna şak (yarma) denir. Gerekirse bunun iki yanı kerpiç veya tuğla gibi bir şeyle örülür. Sonra ölü bunların arasına konur ve üzerine ölüye dokunmayacak şekilde tahta veya kerpiçle tavanımsı bir örtü yapılı...